O nama
.


ENGLESKI TIPLER - FLYING TIPPLER

Prvi tipleri u Biogradu viđeni su u kasnim 70-ima kod Bogdanić Marina, a u ranim osamdesetima kod Milana Deura, Davora Filipovića, Amarilda Lukića, Radomira Kadije, Denisa Dijana i Nikole Jordana.

Naša ekipa donijela je nove linije tiplera i to: Davor Filipović je od uzgajivača u Vojvodini (Stanka Ilića) donio liniju Boden golubova, a Milan Deur od pok. Tomislava Šljivca iz Osijeka donio je golubove Calen-lovate i to sve sa provjerenim rezultatima.

Boden linija
(Stanko Ilić)

Calen-lovatt linija (Tomislav Šljivac)

Lovatt linija
(Vladimir Bunoza)

Sa takvim golubovima golubari iz TK "Biograda" su letjeli 10 do 15 godina (Milan Deur bio je više puta državni prvak i sveukupni pobjednik, a 1995. juniorski rekorder Hrvatske sa rezultatom od 16 sati i 37 minuta)

Godišnja skupština HTS-a Biograd 2002. g.

Godine 2000. slijedi odlazak golubara iz TK "Biograda" u Englesku po nove golubove. To su članovi Boris Franić, Ljubo Franić, Radomir Kadija i Željko Fajdetić, koji su ujedno posjetili i svjetskog prvaka Harry Shannona u Sjevernoj Irskoj - Belfast i kupili originalne primjerke.

Shannon, Kadija

Rudić, Kadija i Shannon


Shannon tipleri

Shannon tipleri


Shannon tipleri

Shannon tipleri

Tim odlaskom posjetili su još dva golubara u Engelskoj točnije u Birminghamu, to su Colin Bristow i Pol Bowden. Boris Franić od Colin Bristowa kupuje originalne primjerke golubova.

Kadija, Fajdetić,
Bristow i Franić sa sinom

Franić i sin, Fajdetić,
Bowden i Kadija

Boris Franić je sa mješanim jatom Shannon-Bristow golubovima 2002. godine, letio hrvatski juniorski rekord 16 sati i 47 minuta, dok je pok. Tomislav Šljivac iz Osijeka sa Shannon golubovima 2005. godine letio hrvatski seniorski rekord 18 sati i 41 minutu. Denis Dijan 2006. godine postao je seniorski prvak i sveukupni pobjednik sa Colin Bristow golubovima.

Godine 2006. Amarildo Lukić i Radomir Kadija bili su u Engleskoj - Birmingham i posjetili golubare Colin Bristowa i Majk Camplina.

Kadija, Camplin i Lukić

Camplinov pehar


Lukić, Rudić i Champlin

Camplin tipleri


Kadija, Bristow i Lukić

Rudić, Lukić i Bristow


Bristow tipleri

Bristow tipleri

Majk Camplin je sljedeće godine Amarildu Lukiću poslao dva para originalnih Jack Boden golubova, svi iz letačke ekipe.

Svakim dolaskom u Englesku vodič puta bio je Darko Rudić iz Biograda koji živi u engleskoj (Bridgend).

Godine 2010. Radomir Kadija je sa prijateljem Marinkom Raićem iz Vukovara posjetio Antona Petrinovića u Reutlingenu (Njemačka) i donio četiri Shannon ženke za pojačanje svog matičnog jata.

Raić, Petrinović i Kadija

Petrinović golubovi

Godine 2011. Radomir Kadija i Marinko Radelić iz Trogira odlaze u posjet kod Antona Petrinovića i za članove tiplerskog kluba Biograd donose čiste Camplin golubove i nekoliko novih Shannon tiplera.

Petrinović, Kadija i Radelić

Bašta Petrinović 
.
C2007-2013
.